Ruimte met daarin fauteuils met hoofdsteun, ronde tafel, rode ronde bank met daarin een boom, rond vloerkleed, liften, hanglampen en rechthoekige vloertegels.
Een gesloten wenteltrap op een vloer met langwerpige tegels, vloerkleed, lounge chair en kastenwand met daarin een modelboot
Zwarte tafel met daarop beeldschermen, een houten vloer, excentrieke hanglamp en kasten met kunstvoorwerpen en boeken.
Lange houten tafel met stoelen, hanglampen, kasten met kunstvoorwerpen en boeken, lang bureau met bureaulampen.

Onder leiding van oprichter Rob Wagemans heeft het team van concrete een nieuwe uitvalsbasis voor de reizende wereldburger ontworpen. Het citizenM hotel in Rotterdam, dat beschikt over 151 luxueuze kamers, is gelegen tegenover de Binnenrotte markt op loopafstand van treinstation Rotterdam Blaak.

Het hotel biedt zijn gasten een helder concept: een luxueuze omgeving zonder verborgen kosten. Met uitgebreide mogelijkheden om te werken, eten en ontspannen is dit hotel de ideale plek om even bij te komen voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Zwevende wenteltrap

Het interieur wordt gekenmerkt door citizenM's iconische zwarte en rode kleurstelling en uitgebreid met gedurfde architectonische kenmerken. Zo springt in de hoge foyer van het hotel de wenteltrap met opvallende houten afwerking, ontworpen door concrete en gebouwd door EeStairs, direct in het oog. De zwevende trap wordt omringd door zwarte kastelementen die doorlopen vanaf de vloer tot aan het plafond. Een ingetogen geborsteld roestvrij stalen leuning, afgezet tegen de zwarte binnenkant van de balustrade, benadrukt de sierlijke stijging van de trap, die een visuele en fysieke verbinding creëert tussen de entree op de begane grond en de openbare lounge en het eetgedeelte op de eerste verdieping.

Rob Wagemans: “EeStairs heeft dit complexe en speelse trapontwerp perfect uitgevoerd.”

“concrete heeft een voortreffelijk trapontwerp ontwikkeld en het was ons een waar genoegen om dit concept te realiseren. Het contrast tussen de zwarte basiskleur, het rode meubilair en de natuurlijke uitstraling van de houten wenteltrap voegen diepte toe aan de ingang van het hotel. Daarnaast worden de gasten na binnenkomst in de foyer verleid om de trap te beklimmen, wat hen de mogelijkheid biedt om de objecten te bewonderen die in de kast daarnaast worden getoond,” aldus Cornelis van Vlastuin, creatief directeur bij EeStairs.

Publieke ruimtes

Zowel de ruimtes als het meubilair hebben een multifunctioneel karakter en bieden de gasten de mogelijkheid om te vergaderen, te werken en te ontspannen. Omdat de ruimtes zijn voorzien van een centrale nis met open haard nodigen zij uit voor zowel interactie als ontspanning. Als luxueuze touch zijn in alle publieke ruimtes de kasten gevuld met boeken en speciale kunstvoorwerpen waar de bezoekers van kunnen genieten.

De bar van het hotel is gelegen naast een semi open keuken en voorziet de gasten van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat van heerlijke maaltijden en diverse drankjes. De ene zijde van de bar strekt zich uit tot aan het eetgedeelte en biedt een prachtig uitzicht op het plein beneden. De andere zijde van de bar is voorzien van een gemeenschappelijke houten leestafel, wat een gevoel van saamhorigheid geeft met de houten wenteltrap.

Luxueuze hotelkamers

De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien. Het XL Kingsize bed loopt van muur tot muur en dient als basis voor een goede nachtrust. Gasten die liever vanuit hun hotelkamer werken kunnen in een handomdraai de tafel omvormen tot een bureau. Bovendien is iedere kamer uitgerust met een touchscreen moodpad. Hiermee kan de hele kamer, waaronder de gordijnen, klimaatregelaar en flatscreen TV bediend worden.

Bijzonder zijn de zes vooraf geprogrammeerde lichtinstellingen die de kamer voorzien van sfeervolle verlichting, afgestemd op de stemming van de bezoeker. De moderne badkamer beschikt over een regen- en handdouche en is afgeschermd door middel van een halfronde, matglazen muur. Dit zorgt voor een gevoel van luxe, transparantie en privacy bij de gebruiker. In combinatie met de warme verlichting in het plafond van de badkamer, die eveneens door de gasten op iedere gewenste kleur kan worden ingesteld, maken al deze faciliteiten de badkamer tot een ruimte waar men graag verblijft.

Kortom: voor een zakenreis, stedentrip of weekendje weg is hotel citizenM de ideale uitvalsbasis.