1/1
Greenpower Fontwell West Sussex [GB]

Greenpower Fontwell West Sussex [GB]

De Greenpower Education Trust, die opdracht heeft gegeven voor het ontwerp van deze innovatieve MindStep™-trappen voor hun Britse hoofdkantoor in Fontwell, kan goed bijdragen aan de ontdekking van de volgende Max Verstappen of Lewis Hamilton – of de nieuwe Formule 1 ingenieur en aerodynamische experts.

De MindStep™, ontworpen door EeStairs architectenspecialist Geoff Packer, is het trappen-equivalent van een high-performance auto: stijlvol, nauwkeurig, geometrisch geavanceerd. Het belangrijkste materiaal dat wordt gebruikt, gelamineerd bamboe, is milieuvriendelijk en bijna net zo sterk en stabiel als staal.

De vaardigheid van de vakmensen en het installatieteam van EeStairs komt tot uiting in de nauwkeurigheid van de gesneden, golfachtige geometrie van de treden, de verlengde stootborden en de precies verticale penverbindingen tussen de leuning en de balustradepalen. Het MindStep™-ontwerp won twee Architizer A+ Awards, een prestigieuze prijs voor de beste architectuur- en designproducten ter wereld.

De MindStep™-trap belichaamt de technische en milieuambities van Greenpower. Greenpower, een liefdadigheidsinstelling, sponsort studenten tussen 11 en 24 jaar om elektrische auto's te ontwerpen, te bouwen en ermee te racen.

Het belangrijkste idee is om hen aan te moedigen wetenschappelijke vakken te volgen - en daarin uit te blinken. Alleen al in het VK zijn elk jaar minstens 100 000 nieuwe afgestudeerden in de wetenschappen nodig. Een groeiend aantal internationale teams neemt deel aan Greenpower-evenementen en de VS, China, India, Singapore, Maleisië en Polen hebben programma's onder de Greenpower-licentie uitgevoerd.