1/1
EeStairs HQ, Barneveld [NL]

EeStairs HQ, Barneveld [NL]

EeStairs + Bronsvoort Blaak + Peelen Interieur

Toen Bronsvoort Blaak Architecten het nieuwe hoofdkantoor van EeStairs in Barneveld ontwierp, streefden zij naar een 'eigentijds, uitdagend en stoer' gebouw dat een BREEAM 'Outstanding' duurzaamheidsclassificatie zou behalen. Voor ons is het karakter van het gebouw: elegantie ontmoet functionaliteit - EeStairs is een enorm creatief bedrijf dat uitblinkt in zijn vakgebied, en het nieuwe hoofdkantoor moest dat weerspiegelen.

De meest dramatische demonstratie hiervan is de externe grote spiraalvormige trap die bezoekers van de begane grond naar een open dek en de receptie brengt. De lijnen van de trap zijn als een prachtige schets die tot leven komt, en doen denken aan de pure, detailloze rondingen van de trappen van de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het gebruik van deze trap, met zijn bijna onzichtbare buitenbalustrade van ijzerdraad, is een bijna theatrale ervaring.

Elk ontwerpkenmerk - de verzonken leuning, de treden met uitsparingen, de twee soorten loopvlakken en de supergladde onderkant - laat zien dat EeStairs buitengewoon nauwkeurig is, zowel bij de fabricage als bij de installatie. Een perfecte demonstratie van waar 'Ee' voor staat: Exponent of Excellence.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten