1/1
's Heeren Loo, Noordwijk [NL]

's Heeren Loo, Noordwijk [NL]

EeStairs + IAA Architecten

Dat EeStairs een trap met een groot bureau en opbergruimte kan combineren is bij dit woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk goed te zien. Hier bij het centrale gebouw zijn de twee-verdiepingstrap, het aanrecht en de massieve wandkast als één naadloos meubel gemaakt. Dit zorgt voor een extreem sterk visueel middelpunt in de ontvangstruimte.

Als onderdeel van het BIM-proces hebben we gedetailleerde tekeningen gemaakt voor IAA Architects. De stalen trapconstructie en het frame voor de massieve 7m bij 7m kast die in de muur is geplaatst, werden in onze fabriek gemaakt en ter plekke geassembleerd door EeStairs’ zeer ervaren installatie team. Na het assembleren is het houtwerk op de balustrades, receptie en kast aangebracht en werden ze in de juiste kleur gecoat.

Johan Floor, projectmanager bij EeStairs, vertelt dat de sleutel tot dit project was om ter plekke zeer nauwkeurig aan de slag te gaan: “In onze fabriek kunnen we trappen en onderdelen altijd precies passend maken. Echter in een project als deze, met extra meubels en houten elementen, was de uitdaging om onze fabrieksprecisie ter plaatse te herhalen. Dit is goed gelukt.”

Fotografie Hans Morren