Cleveland Square, London [GB]

EeStairs + DE ROSEE SA Architects

Een unieke massief eiken trap creëert directe verheffing met een twist

EeStairs heeft samen met prijswinnende architecten en interieurontwerpbureau De Rosee Sa deze perfect geproportioneerde spiraalvormige trap gecreëerd, vervaardigd uit donker eikenhout en staal. Deze ongewoon moderne trap is ontworpen voor een elegant woonproject in het hart van Cleveland Square, een van de mooiste tuinsquares van Londen, en nog ongewoner is dat hij volledig is opgebouwd uit massief eikenhout. Het plein werd gebouwd in de jaren 1850, samen met Cleveland Gardens en Cleveland Terrace, en bevindt zich in de buurt van de gebieden Paddington en Bayswater.

Spiltrappen worden vaak gebruikt waar ruimte schaars is, en EeStairs kan ontwerpen aanpassen en creëren om in elk deel van een huis te passen dat baat zou kunnen hebben bij een opvallende statementtrap. Deze kronkelende trap kan een ruimte direct verheffen en kan worden ontworpen met een scala aan verschillende materialen en een uitgebreid palet aan afwerkingen en kleuren. Deze trap is bijzonder uniek omdat hij is gemaakt van massief eikenhout.

De Rosee Sa staat bekend om haar collaboratieve aanpak en unieke stijl, waarbij elk project individueel wordt ontwikkeld voor elke klant. Hun projecten bieden creatieve oplossingen voor klanten die zowel functionele als budgettaire eisen vervullen, en Cleveland Square is een perfect voorbeeld. De trap maakt op een inventieve manier gebruik van de ruimte in de entreehal om meer vloeroppervlak te creëren, waar een traditionele trap veel meer ruimte in beslag zou hebben genomen. De trap voegt naadloos een moderne twist toe aan dit erfgoedgebouw.

Deze eiken spiraal verbindt twee verdiepingen die uitkomen op aangrenzende kamers (op beide verdiepingen), terwijl het licht van beide zijden van het gebouw naar binnen stroomt. Dit is een open en verfijnd ontwerp met een kurkentrekkerdraai van glanzende stalen spijlen in de trap. Elke trede en stootbord is zorgvuldig met de hand vervaardigd en elke houtnerf is vanuit alle hoeken zichtbaar. Bovenaan de spiraaltrap bevindt zich een foutloos geconstrueerde slanke leuning met een voortzetting van de strakke metalen spijlen die de trap omlijsten. Deze moderne spiraaltrap past perfect in zijn klassieke interieur en functioneert goed als ruimtebesparende oplossing. Het biedt zelfs ruimte voor een galerij van kunstwerken, wat bijdraagt aan het creatieve gebruik van de ruimte en het karakter van het appartement en de eigenaar.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Fuller Residence, Amsterdam [NL]

Project bekijken

Residence, Den Haag [NL]

Project bekijken