DS. Fam. Gielen Oosterhout [NL]

De eigenaars van dit huis in Nederland zijn kunstliefhebbers, en ze realiseerden zich dat er een kans was om een opvallende sculpturale trap te creëren die van buiten het gebouw zichtbaar zou zijn. Om dit te bereiken, bespraken ze mogelijke trapvormen met EeStairs en benoemden vervolgens onze interne ontwerpservice om het volledig gedetailleerde ontwerp te produceren.

Onze belangrijkste ontwerpkeuze was om de bovenkant van de spiltrap te verbinden met een brug, wat twee dingen bereikt: het plaatst de curve van de buitenste balustrade zo dicht mogelijk bij het raam over de volledige hoogte; en het creëert een diepere drempel (en kunstruimte) voor de gang. De glazen balustrade, die naadloos en veilig in de stalen ladder zit, zorgt ervoor dat de trap gemakkelijk van buitenaf te zien is.

De geometrische precisie van de fabrikanten en installateurs van EeStairs is met name duidelijk in drie kenmerken: de manier waarop de onderkant van de brug overgaat in de supergladde EeSoffit™ van de trap; de perfect draaiende kromming van de bovenrand van de binnenste balustrade; en de exacte, naadloze aansluiting van de onderkant van de ladder met de marmeren vloer.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Cleveland Square – London [GB]

Project bekijken

DS. Händelstraat 6 Amsterdam [NL]

Project bekijken