100 Bishopsgate, London [GB]

EeStairs + ID:SR Sheppard Robson + Brinkworth

Het grootste project van EeStairs – uitgevoerd tijdens de eerste golf van de pandemie – betrof 11 trappen in hoogbouwkantoren in Londen, ontworpen door Sheppard Robson Architects: drie enorme ellipsvormige trappen en acht rechte trappen. De spiraalvormige trappen hebben een echte wow-factor, met monolithische balustrades gemaakt van massieve stalen platen, gewalst door EeStairs om nauwkeurig gebogen elliptische structuren te vormen. De treden, stootborden en trapbomen zijn bekleed met eikenhout.

De rechte trappen hebben een eenvoudige trapboom met bijpassende met eiken beklede treden en houten onderkant van de trap. Deze trappen werden omsloten met decoratieve stalen schermen die de eiken handrails ondersteunen. Alle trappen werden voorzien van LED-linten die in de onderkant van de leuningen zijn verzonken.

Het installatieteam van EeStairs, dat samenwerkte met aannemer ISG, stond voor een grote uitdaging: de enige manier om de trappen op de 32e verdieping van het gebouw te krijgen was met een standaard goederenlift. De trappen werden dus in delen gemaakt en geleverd, die met de lift naar boven werden gebracht, en vervolgens zeer nauwkeurig weer in elkaar gezet en geschilderd.

Fotografie Solk Photography

Meer Projecten

Atkins HQ, Epsom [GB]

Project bekijken

Gusto MSC, Schiedam [NL]

Project bekijken