• Apostolisch Genootschap, Rotterdam [NL]

    Lees meer

Apostolisch Genootschap, Rotterdam [NL]

EeStairs + Terrena Architecten

Toen het Apostolisch Genootschap een nieuw multifunctioneel en energiezuinig gebouw in Rotterdam plande, kreeg EeStairs de opdracht om de begane grond en de eerste verdieping te verbinden met een uiterst elegante trap, in samenwerking met Terrena, het architectenbureau van het genootschap.

Terrena’s ontwerp van het gebouw accentueert de interne flexibiliteit en maximaliseert het natuurlijke licht. De hoofdtrap weerspiegelt de modernistische helderheid van de gevels van het gebouw met een sierlijke spiraal van witgeverfde stalen balustrades en naadloos EeSoffit, die er in het daglicht prachtig uitzien. De geometrie van de trap komt tot uitdrukking in de balustrades, de soffit en de houten leuningen. De spleet tussen de trapbalustrade en de stalen balusters op de overloop voegt een mooie verfijning toe aan het ontwerp.

De aanzienlijke omvang en het gewicht van de trap vormden een uitdaging voor het installatieteam van EeStairs, en de trap werd in verschillende secties geleverd die ter plaatse zeer nauwkeurig met elkaar werden verbonden. Volgens de opdrachtgevers is het gebouw ontworpen als een plek om elkaar te ontmoeten – “bijvoorbeeld op de mooie, goed gemaakte wenteltrap”.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

OZC, Tilburg [NL]

Project bekijken

Museum of the Image, Breda [NL]

Project bekijken