Hôtel Tribe, Courbevoie [FR]

EeStairs + SAS Tétris France

Thierry d’Istria is een van de belangrijkste en origineelste interieurontwerpers van Frankrijk, en zijn esthetische originaliteit valt meteen op in het sociale centrum dat hij ontwierp in het supertrendy Tribe Hotel in La Défense, Parijs. De sensuele lijnen van de trap maken deel uit van een interieurcompositie die monochrome oppervlakken in evenwicht brengt met accenten van hout, kleurtinten en subtiele verlichting.

chten ons op iconische objecten, maar niet op objecten die al gezien zijn.’ De trap is beslist een van die iconische objecten – een smalle, witgeschilderde stalen spiraal waarvan de ongewoon dunne balustrades aan de bovenzijde precieze plooien naar buiten hebben, die minimalistische leuningen vormen.

Hoewel de trap wit is, creëert hij interessante schaduweffecten, vooral waar de achterkant van de stootborden onder de treden uitsteken. We zijn vooral blij dat we deze trappen konden maken volgens een zeer strak schema en ze vervolgens snel konden installeren, ook al waren sommige delen van het hotel al in gebruik. Om de overlast in het gebouw tot een minimum te beperken, bracht ons installatieteam de trapdelen het gebouw binnen via een raam boven de bovenkant van het trappenhuis.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Hotel AKA NoMad, New York [US]

Project bekijken

Pickering Casino, Ontario [CA]

Project bekijken