Max & Moore Amsterdam [NL]

EeStairs + Mei Architecten and planners + CBRE B.V. | Amsterdam

Ongebruikelijk genoeg hebben twee milieuefficiënte gebouwen op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Buiksloterham in Amsterdam een bijnaam. “Max” heeft groene glazen gordijngevels met zwarte horizontale stalen banden op de gevels. “Moore” heeft een geometrisch gemodelleerd wit betonnen gevelraster. En de trappen die we voor elk gebouw hebben gemaakt, ontworpen door Mei Architekten, volgen deze zeer verschillende esthetieken.

Bij beide trappen was het belangrijk om de verbindingen tussen de verschillende elementen zo eenvoudig mogelijk te houden. In Max is de trap volledig gemaakt van donker gepatineerd staal, wat de ruwe industriële esthetiek van de stalen buitenbekleding weerspiegelt. De balustrades van gelambriseerd plaatstaal lopen door tot aan de vloer en de balusters zijn zeer eenvoudige platte stalen stukken die rechtstreeks aan de bovenranden van de balustrades zijn bevestigd.

In Moore hebben de stalen trappen een witte poedercoating die past bij de oppervlakken van de gevelroosters. De treden, stootborden en bordessen hebben uiterst eenvoudige lijnen – maar de behandeling van de balustrades is visueel opvallend: de zeer dunne buitenste en binnenste balusters lopen door tot op de vloer, waardoor ze een kooi-achtige kwaliteit krijgen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

L'Oréal, Paris [FR]

Project bekijken

Agora, Brabant [NL]

Project bekijken