• One Blackfriars Hotel, London [GB]

    Lees meer

One Blackfriars Hotel, London [GB]

EeStairs + Simpson Haugh Architects + Powerstrip Studio

Deze trap, in een stijlvol hotel aan Bankside, Londen, laat zien hoe de structuur van een ogenschijnlijk niet-ondersteunde kenmerktrap kan worden vermomd en geïnstalleerd zodat het oog niet wordt afgeleid van de geometrie en de fijnere architectonische details van de trap.

In dit geval worden de trappen tegengehouden door de stalen U-sectie van de buitenste balustrade en door een verborgen structurele verbinding tussen de buitenste balustrade op de tweede trap en de muur. Hierdoor lijkt de krappe bocht bij de eerste rustlanding en de meer open hoek bij de tweede rustlanding moeiteloos te worden bereikt. De balusterstaven die de binnenleuning met de zaagtandliggers verbindt, zijn even elegant.

Door de stalen U-sectie van de buitenste balustrade kon EeStairs een lage binnenuitsparing creëren voor verborgen lichtsporen, die een zachte gloed over de zorgvuldig op elkaar afgestemde eiken fineren traptreden wierpen. De opdrachtgever was er vooral op gebrand dat de trapleuningen en balustrades zo dun mogelijk waren, en EeStairs loste dit op door massieve stalen profielen te maken die gecoat waren met bronskleurige verf.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Pickering Casino, Ontario [CA]

Project bekijken

Hotel Chais Monnet, Cognac [FR]

Project bekijken