Residence, Den Haag [NL]

Deze trap in een huis in Den Haag vormt een zeer sensueel tegenwicht voor het interieurontwerp van de rest van de kamer. Het interieur is hoofdzakelijk monochroom, in zwart en grijstinten. De stalen trap heeft een zijdeachtige matzwarte afwerking en de spiraalvormige balustrades produceren prachtige subtiele variaties van gereflecteerd licht die de geometrische precisie van de ‘draai’ visueel verzachten.

Het andere opmerkelijke aspect van de trap is de strakheid van de opgaande bochten. Deze bochten zorgen ervoor dat de trap een minimale hoeveelheid buitenlicht blokkeert voor de rest van de woonkamer. De gecomprimeerde symmetrie doet denken aan de vorm van Alexander Archipenko’s kubistische sculptuur van een vrouwenfiguur, waardoor de trap de uitstraling van een grootschalig kunstwerk krijgt.

De gladde perfectie van de balustrades en de soffit, en de manier waarop de zwarte beits van de treden en stootborden bij hun kleur past, tonen de vaardigheden van de EeStairs-fabrikanten. Ons eigen team van installateurs was ook on point: de trap werd op een dieplader door de smalle, historische straten van Den Haag vervoerd en vervolgens met een kraan in positie gebracht in de woning.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

DS. Händelstraat 6 Amsterdam [NL]

Project bekijken

The Vandewater, New York [US]

Project bekijken