• Bata Shoe Factory, Batawa, Ontario [CA]

    Lees meer

Bata Shoe Factory, Batawa, Ontario [CA]

EeStairs + Dubbeldam Architecture + Design

De trap die EeStairs maakte voor de herbestemde Bata-schoenenfabriek in Ontario, Canada, was ongewoon qua vorm en structuur. De ontwerpers, BDP Quadrangle in samenwerking met Dubbeldam Architecture + Design, wilden dat de trap in de ontvangsthal balustrades met gedurfde facetten en bovenlichten zou hebben – en zelfdragend zou zijn.

EeStairs moest ervoor zorgen dat de asymmetrische driehoekige facetten naadloos op elkaar aansloten en dat de trap extreem sterk en stabiel was. Het eigen team van EeStairs stelde de constructieve eisen vast. De monumentale trap is gemaakt van plaatstaal, met 38 mm dikke balustrades en 6 mm dikke onderkanten van de trap. De stalen buizen voor de ingewikkelde leuningprofielen zijn lasergesneden om absolute nauwkeurigheid te garanderen.

De trap werd in grote secties gemaakt in de Canadese fabriek van EeStairs, op zijn plaats gehesen in het Bata-gebouw en nauwkeurig aan elkaar gelast. De lasnaden werden vervolgens zorgvuldig geslepen om perfect rechte, gladde voeglijnen te verkrijgen.

Fotografie Scott Norsworthy

Meer Projecten

Pericles, Brussels [BE]

Project bekijken

Novartis Pharma, Rueil-Malmaison [FR]

Project bekijken