Duurzaam design met eikenhout in Londen

Samen met De Rosee Sa hebben we een echt unieke trap gecreëerd: een perfect geproportioneerde spiraaltrap, geconstrueerd uit donker eikenhout en een minimale hoeveelheid staal. Deze moderne trap straalt elegantie uit in een prachtig woonproject in Cleveland Square, een van Londen’s meest betoverende tuinpleinen. Wat deze trap echt onderscheidt? Het is niet alleen een trap, maar een kunstwerk op zich, volledig opgebouwd uit massief eikenhout, waardoor het een warme en uitnodigende uitstraling krijgt.

Door slim gebruik te maken van de ruimte in de entreehal, voegt de trap een moderne twist toe aan het historische gebouw, terwijl hij tegelijkertijd meer vloeroppervlak creëert. Maar deze trap is meer dan alleen een verbinding tussen verdiepingen. Het is een bron van natuurlijk licht, met zijn unieke houten spil die het licht prachtig laat binnenstromen vanuit alle hoeken. Bovendien zijn de treden en stootborden zorgvuldig met de hand vervaardigd, waardoor elke houtnerf vanuit alle hoeken zichtbaar is.

Bij EeStairs geloven we dat duurzaamheid begint bij onze mensen en hun gedeelde passie voor innovatie. Onze energie en ambitie vormen de drijvende kracht achter onze voortdurende zoektocht naar nieuwe manieren om het ontwerp en de productie van trappen te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat het omarmen van innovatie en het implementeren van efficiënte processen de ware basis vormen van duurzaamheid.

Dit ethos van innovatie en efficiëntie komt direct tot uiting in onze inspanningen om de milieueffecten van ons werk te verminderen. Ons doel is om deze geleidelijk te verminderen, en dit doen we op een gecontroleerde en meetbare manier.

Een perfect voorbeeld van onze toewijding aan duurzaamheid is te vinden in ons Hoofdkantoor in Barneveld, dat de eerste industriële BREEAM Outstanding vijfsterrenclassificatie in Nederland heeft ontvangen. Hierbij wordt ons lagere energieverbruik van jaar tot jaar erkend. Bovendien streven we ernaar gerecyclede materialen te gebruiken waar mogelijk.

Project Cleveland Square, London [GB]
EeStairs + DE ROSEE SA Architects
Photography by Hans Morren