De eenvoud van modern minimalistisch design

Minimalistisch design is van groot belang in hedendaagse architectuur. Effen constructies met een simpel kleurenpalet geven inrichtingen en gebouwen een geraffineerde en esthetisch aantrekkelijke look en laten daarmee zien dat “simpel” en “saai” soms begrippen zijn die heel ver uit elkaar staan.

In modern design worden onnodige details weggelaten, waardoor constructies en producten er strak en zuiver uitzien. De aanloop naar detail in modern design is vooral gericht op het behouden van de juiste strakke lijnen en randen die verfijning geven aan het bouwwerk. De eenvoud van modern minimalistisch design wijst juist niet een eenvoudig project, integendeel, modern design blijkt vaak niet zonder complicaties tot realisatie te komen. In bepaalde omstandigheden kan het wegwerken van detail een stuk moeilijker zijn dan het creëren van detail.

EeSoffit™ by EeStairs is een van onze innovaties die draait om het vormen van strakke lijnen en randen. Deze technologie verrijkt de trap met een vlak en naadloos koofoppervlak die tevens de kwaliteit en duurzaamheid van de trap verhoogt. EeSoffit™ by EeStairs veranderd een simpele wenteltrap in een perfect gevormde trap die met een vloeiende structuur de ruimte opvult en de omgevende architectuur accentueert.

In architectuur staat het creëren van een bepaalde atmosfeer en emotie in de omgeving van een bepaalde constructie centraal. Op de traditionele wijze werd dit gedaan door het toevoegen van bepaalde details en het opvullen van lege ruimtes. Modern minimalistisch design omarmt lege ruimtes en strakke lijnen, en ontwikkelt daarin een atmosfeer die gekarakteriseerd wordt door een luxe, rustgevende en verfijnde uitstraling. Minimalistische architectuur leert ons dat het creëren van zo’n atmosfeer hand in hand gaat met het wegwerken van het onnodige.