Hout, een prachtig organisch materiaal

Als u aan hout denkt in relatie tot trappen, zijn de meest voor de hand liggende beelden die in u opkomen houten treden, stootborden, leuningen en spijlen. Maar vaak
leggen ze de nadruk op functionaliteit in plaats van esthetiek. Wij denken anders over hout, als een prachtig organisch materiaal dat unieke visuele en tactiele eigenschappen toevoegt aan trappen – zoals de volgende voorbeelden laten zien!

Monumentaal hout ontmoet modern hout

Als ontwerpers iets moderns in een historisch gebouw plaatsen, moeten ze het absoluut goed doen – anders riskeren ze een esthetische botsing. De renovatie van deze balkenschuur in Nederland, ontworpen door Julia van Beuningen en Flip Wentink. Architecten, omvatte een multiplex wenteltrap waarvan de fraaie houtnerfpatronen prachtig contrasteren met de ruwe oppervlakken van de oude balken.

Bekijk meer van dit project

Complexe geometrie en hout? Geen probleem

De hoofdtrap bij het Franse hoofdkantoor van het farmaceutische bedrijf Novartis was bijzonder uitdagend. Het woog 8 ton, had slechts twee structurele bevestigingspunten en de verticale en horizontale geometrie kwamen asymmetrisch samen. Dus de geringste gebrek aan precisie in de oppervlakken van de
houtfineerbalustrades en trapplafond zou een ramp zijn geweest. Daarom zijn we bijzonder trots op het resultaat – hoe dichterbij je kijkt, hoe mooier de trap wordt.

Bekijk meer van dit project

Hout en staal - perfecte partners

Gezien van buitenaf is Villa Kasmi in de Belgische plaats Lochristi rechthoekige, zeer modernistische architectuur. Maar van binnen heeft de trap een artistiek open geweven stalen Cells® balustrade gecreëerd door onze unieke patroon- en staalsnijssoftware. Let op hoe het organische patroon wordt benadrukt door de traptreden en stootborden, die detailvrij, zeer solide ogend zijn en bedekt met een glanzend, roodbruine olie.

Bekijk meer van dit project