Net Als Magie

In de scholen van vandaag zijn trappen niet alleen functioneel – ze zijn essentieel voor de algehele sfeer van het gebouw. Maar laat me u vertellen, het bouwen van een schooltrap, vooral voor een plek als Academie Tien, is geen eenvoudige taak. Johan Floor, onze projectleider, vat het perfect samen: “Het was een behoorlijk brede taak die we kregen.”

Er waren uitdagingen zoals de diverse vloerhoogtes. Hoe verbind je verschillende niveaus van het gebouw met elkaar? Laat dat maar aan Eestairs over. Dankzij de innovatieve ‘Nesten’, zoals ze genoemd worden, was deze verbinding mogelijk. Denk aan hen als onderling verbonden trappen in het hart van het gebouw. En wat dacht je hiervan: ze hangen slechts aan 30 mm staal. Hoe gaaf is dat! Best indrukwekkend, toch?


Toen En Nu

Voorbij zijn de dagen waarin schooltrappen alleen maar bedoeld zijn voor op en neer gaan. Een multifunctionele trap is bijna een must-have in 2024. De trap bij Academie Tien biedt zijn eigen unieke voordelen. Het heeft werkplekken waar studenten kunnen studeren of gewoon kunnen rondhangen. Het is dé ultieme ontmoetingsplek voor studenten.

Veiligheid Voorop!

Bij EeStairs is veiligheid het belangrijkste onderdeel in het geheel. EeStairs werkt nauw samen met de architect om een grondige inspectie te garanderen tijdens de productie- en installatieprocessen. De trappen voldoen aan de hoogste internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen. Een leuk weetje is dat in het atrium zijn er 350.777 meter aan leuning en 33.906 meter aan staal voor de trappen en nesten.

Het Middelpunt

Een van de meest significante aspecten is het uiterlijk en de structuur die het gebouw krijgt. Simpel gezegd, deze trappen transformeren het hele gebouw en geven het een opmerkelijk uiterlijk. De leerlingen op school vergelijken ze zelfs met de trappen uit de Harry Potter films. Zo uniek, het is bijna alsof het magie is.

Fotografie door Hans Morren