Problemen? We zijn er dol op!

Als je ergens echt expert in bent geworden, neem je je vaardigheden misschien voor lief. EeStairs heeft honderden trappen van toonaangevende architecten in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Amerika gemaakt en geïnstalleerd. Deze trappen zijn vaak geometrisch complex, of massief, of zeer ingewikkeld gedetailleerd.

Maar dit is normaal voor ons. Het heeft geen zin om bescheiden te zijn. We weten wat we doen. We begrijpen trapontwerp en -techniek tot in detail. We weten hoe we moeten samenwerken met klanten en aannemers. We weten hoe we zaken voor elkaar moeten krijgen.

Daarom houden we ervan als we uit onze comfortzone worden gehaald – als we een project hebben dat ons deze vraag stelt: Hoe goed ben je?

En dat is precies wat er gebeurde toen we twee verbonden spiraalvormige trappen van ruw staal maakten en installeerden in de Aurore-toren in het zakendistrict La Defence in Parijs.

Twee problemen. De oorspronkelijke torenkraan van het gebouw was verwijderd. Dat betekende dat we de complete trapconstructies niet in de ontvangstruimte op de begane grond en de eerste verdieping konden plaatsen. En de locatie was erg krap. De oplossing? We maakten de trappen in verschillende delen, hesen ze in de ruimte met een kraan met lange arm en plaatsten ze vervolgens met spinliften.

Maar dat was niet het moeilijkste deel. Dat kwam eerder.

Onze ingenieurs hadden gemerkt dat de vloerplaten niet correct waren geconfigureerd om de bovenste treden van de trappen te ontvangen. Maar zij wisten hoe dit op te lossen. Zij boden een herontwerp van de vloerranden, met een hoek, zodat de trappen nauwkeurig en veilig op de vloeren konden worden aangesloten. En nog iets: we realiseerden ons ook dat de trappen iets gedraaid zouden moeten worden om aan de herontworpen vloerranden te voldoen.

Het vreemde is dat als je naar de voltooide trap kijkt, je nooit zou denken dat dit iets anders was dan een vrij ongecompliceerd trappenproject.

Wat voor ons heel plezierig is. Probleem? Welk probleem?

Aurore, Courbevoie [FR]
EeStairs + Jean-Paul Viguier & Associés + sisto studios
Fotografie door Hans Morren