EeStairs maakt of ontwerpt graag trappen voor klanten die willen dat ze unieke sculpturale of esthetische kwaliteiten hebben. In sommige gevallen kunnen de vorm, detaillering en bouwkwaliteit bijna als 3D-kunstwerken worden ervaren – zoals deze voorbeelden laten zien.

Spelen met ruimte

Je zou kunnen denken dat deze trappen onmogelijk zijn – gewoon een fantasie. Maar je zou het mis hebben. EeStairs gaf de bekende Nederlandse architect Maurice Nio de opdracht om een ongewoon sensuele trap te ontwerpen. Wij zien het als een briljant futuristisch kunstwerk.

Het geregistreerde ontwerp, genaamd Nio by EeStairs, bestaat momenteel in de vorm van zeer sensuele computergegenereerde beelden. Maar de eigen ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten van EeStairs weten dat deze trap gebouwd kan worden voor elke klant die de ultieme Wow Factor trap wil.

Maurice Nio zegt dat architectuur moet ‘spelen in de ruimte’. Daar zijn we het mee eens! Want wanneer trappen spelen in de ruimte, dan kan het functionele artistiek worden.

Stap in een wereld van kunst

Toen EeStairs deze trap van staal en glas maakte en installeerde voor het huis van een kunstliefhebber in Monaco, vormde de dubbele helix een perfect contrast met de abstracte kunstwerken eromheen. De DNA-achtige helix loopt door tot voorbij de overloop van de bovenverdieping en bereikt de volledige hoogte van de kamer, als een soort sculptuur.

De kunst van Zaha Hadid

De glazen balustrades voor The Port House in Antwerpen zijn ontworpen door de inmiddels overleden Zaha Hadid, een van de grootste kunstenaars uit de architectuurwereld van de afgelopen halve eeuw. We wisten dat de onverwachte vormen van haar gebouwen geïnspireerd waren op haar fascinatie voor de Suprematistische kunst, die in 1915 in Rusland verscheen. Toen EeStairs deze balustrades maakte, was het dus cruciaal dat de lijnen, hoeken en details zuiver en precies waren.

EeStairs' Design Service

EeStairs biedt een compleet, op elkaar aansluitend dienstenpakket voor architecten, interieurontwerpers en andere projectleiders. Deze ‘one-stop’-benadering heeft honderden hoogstaande, architectonisch uitmuntende trappen opgeleverd. Onze engineering-, ontwerp-, productie- en installatieteams werken samen met klanten om het ontwerp tot in de kleinste technische en materiële details te verfijnen. We bieden ook gedetailleerde pre-tender analyses van de haalbaarheid van het ontwerp, de kosten, specificaties en structurele factoren.