Aurore, Courbevoie [FR]

EeStairs + Jean-Paul Viguier & Associés + sisto studios

Op het eerste gezicht lijken de twee verbonden spiraaltrappen die we voor de Aurore-toren in het Parijse zakendistrict La Defence hebben gemaakt vrij eenvoudig. Maar twee aspecten van dit project, waarbij we samenwerkten met Viguier Architecture en Sisto Studio, vormden een grote uitdaging: de krappe bouwplaats en het feit dat onze eigen ingenieurs een probleem ontdekten met de bestaande vloerplaten.

De oorspronkelijke hijsinstallatie van het gebouw was verwijderd, zodat ons installatieteam de elementen van de trap in het interieur van het gebouw moest laten vallen met behulp van een vrachtwagenkraan met lange arm, en vervolgens met spinhoogwerkers om de trap intern te positioneren. Onze ingenieurs merkten dat de bestaande randen van de vloerplaten de bovenkant van de bochten van de trap niet goed zouden raken, dus werden de trappen enigszins gedraaid om te voldoen aan de nieuwe, structureel nauwkeurige vloerranden die we samen met de aannemer hadden ontworpen.

De trappen en de lange balkonbalustrade op de bovenverdieping zijn gemaakt van ruw staal om aan te sluiten bij de industriële esthetiek van het interieur, en het was cruciaal om hun zuivere enkelvoudige karakter te behouden, daarom zorgde ons team ervoor dat alle verbindingen en lasnaden onzichtbaar waren.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Agora, Brabant [NL]

Project bekijken

McCann, London [GB]

Project bekijken