Cells KLM Topside, Amsterdam [NL]

EeStairs + COARE Realisatie

De trappen van KLM op de luchthaven Schiphol in Amsterdam introduceert een ongewoon organisch ontwerp in een omgeving die anders draait om minimalistische structuren en hightech reizen. De trap, ontworpen door Coare Realisatie en gemaakt en geïnstalleerd door EeStairs, is voorzien van EeStairs Cells® balustrades, waarvan de open geometrische netwerken ook te zien zijn op het balkon balustrade buiten het gebouw.

Dit is de hoogste set Cells® trappen gemaakt door EeStairs, en het feit dat de balustrades grotendeels transparant zijn is een groot voordeel op een luchthaven. Zo is ook de manier waarop elke trap is verdeeld doordacht, zodat mensen hier kunnen zitten op kussens om vliegtuigen te kijken en te genieten van het unieke uitzicht.

De glad vervaardigde leuningen en de treden van de witgeschilderde stalen trap zijn gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd hout. Een belangrijke factor voor KLM was de veiligheid, met name voor kinderen die de trap gebruiken, daarom is de onderste laag geometrische cellen in de balustrades kleiner dan die bij de leuningen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Buko, Beverwijk [NL]

Project bekijken

Somfy, Hoofddorp [NL]

Project bekijken