Galilee, St-Joost-ten-Node [BE]

EeStairs + Binst Architecture nv

Deze werkelijk monumentale trap in een kantoorgebouw in België stelde onze ingenieurs- en installatieteams op de proef. Afgezien van de houten bekleding van de treden en stootborden is de trap volledig van staal, inclusief de supergladde EeSoffit™. We hebben ook de glazen balustrade op het balkon op de bovenste verdieping gemaakt en geïnstalleerd.

De twee trappen zijn 6 meter breed en stijgen 5 meter naar de eerste verdieping, dus het enorme gewicht van de constructie en het uitkragende middenbordes betekenden dat we de totale structurele prestaties zeer nauwkeurig moesten berekenen. De trap werd volledig geassembleerd en vervolgens gesegmenteerd in secties die via een kleine opening naar de ontvangstruimte konden worden geleid, en vervolgens ter plekke naadloos weer in elkaar gezet.

De laatste afwerking – het staal coaten met zwarte lak – was ook een uitdaging. We ontdekten aanvankelijk dat standaardlakken niet goed hechtten op het metaal, dus we hebben ons onderzoek en onze tests uitgebreid tot we een lak hadden gevonden die de beste en duurzaamste afwerking zou opleveren.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

's Heeren Loo, Noordwijk [NL]

Project bekijken

ICO New Gate, Zeebrugge [BE]

Project bekijken