OM Residence, Atlanta [US]

EeStairs + Summerour & Associated Architects Inc.

Deze trap, in een ultraluxe woning in Atlanta, Georgia, verbindt een enorme keldergarage met twee bovenverdiepingen. De stalen structuur van de trap en zijn perfect gladde EeSoffit™ creëren een opvallend architecturaal contrast met het ontwerp en de materialiteit van de woonruimtes. De balustrades weerspiegelen ook de rondingen van de huiseigenaars collectie van superauto’s in de garage.

De geometrie van de trap is ongebruikelijk en vereiste nauwkeurige fabricage en installatie door ons team. De bovenrand van de binnenste balustrade stijgt in regelmatige hellingen en bochten; maar de buitenste balustrade heeft gedeeltelijk gebogen bovenranden – en dit ongebruikelijke aspect van het ontwerp is met name duidelijk in de eerste vlucht die opstijgt vanaf het kelderniveau.

EeStairs leverde de trap in delen en monteerde ze ter plaatse opnieuw. Het was van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de bovenranden van de ‘groeven’ in de balustrade precies parallel liepen, zodat de continu houten leuningen nauwkeurig werden geplaatst. En er was nog een ander belangrijk resultaat: Onze afwerkers hebben de patinacoating op de balustrades afgestemd op de donkere kleur van de houten lambrisering in de leefruimte.

Meer Projecten

Residence, Laren [NL]

Project bekijken

Cleveland Square – London [GB]

Project bekijken