Residence, Holten [NL]

EeStairs + Van der Jeugd Architecten

De drie trappen in dit woonhuis in Holten, laten zien hoe veelzijdig EeStairs kan zijn wanneer je wordt gevraagd om trappen te ontwerpen, te maken en te installeren – in dit geval een elegante wenteltrap, een strakke spiraal en een heel eenvoudige en functionele metalen wenteltrap. tot in de kelder werkte EeStairs nauw samen met de architect van de residentie, Gerard van Halen.

De witte spiraalvormige trap verbindt de begane grond en de eerste verdieping en hun sierlijke compositie wordt versterkt door de bijna detailloze beweging van de binnenste metalen balustrade en de gebogen glazen buitenste balustrade, die geen van beide een aparte leuning hebben. De open, voorgegoten treden hebben een ongebruikelijk trapeziumvormig gedeelte, met een zeer licht verhoogde loopvlakrand die een scherp grafisch gevoel van rotatie creëert.

De witgeverfde wenteltrap heeft een buitenste stalen balustrade en leuning en draait om een stalen kolom. De open treden lijken van hout – maar omdat de trappen aan het weer zijn blootgesteld, heeft EeStairs de treden met PVC gemaakt, gekleurd en voorzien van een patroon om op teak te lijken.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Kasmi, Lochristi [BE]

Project bekijken

The George, Amsterdam [NL]

Project bekijken