Residence, Rhenen [NL]

EeStairs + MIX architectuur BV + Marco van Veldhuizen Interior architecture

De functionele trap en balustrade in deze stijlvolle Modernistische woning in Rhenen, Nederland, heeft zeer strakke lijnen en vrijwel geen detaillering. Het lijkt een eenvoudig project. Maar om de door MIX Architectuur en Marco van Veldhuizen gewenste visuele scherpte te produceren, moest EeStairs een manier bedenken om de ondersteuning van de trap te verbergen.

Dit hebben we bereikt met behulp van drie materialen: staal, eikenhout en het sterke, gladde HI-MACS® acryl- en steenpoedercomposiet. De stalen trapstructuur is onzichtbaar omdat deze in de bakstenen muur is ingebed en via de houten traptreden onzichtbaar verbonden is met de HI-MACS®-balustrade. De verbindingen tussen de traptreden en de balustrade vereisten uiterst fijne toleranties en zijn daardoor visueel naadloos.

De strategie van EeStairs levert een belangrijk resultaat op: het overzichtelijke ontwerp en de installatie van de trap zorgt ervoor dat het architectonische karakter van het interieur van de woning met grote helderheid wordt aangevuld.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

The George, Amsterdam [NL]

Project bekijken

Hudson Yards, New York [US]

Project bekijken