Residence, Zwijndrecht [NL]

EeStairs + BABBET

De sensualiteit van deze binnenruimtes ontstaat door natuurlijk licht dat op witte oppervlakken en randen valt – en vooral op een gedurfd gebeeldhouwde elliptische trap. En dus moesten de balustrades en het grondvlak even perfect glad zijn als de wanden van de overloop. Zoals u ziet is dat gelukt, en onze naadloze EeSoffit™ speelde daarbij een sleutelrol, gezien de strakke bocht van de trap.

De schematische tekeningen van Babbet werden doorgegeven aan ons in-house ontwerpteam, die vervolgens het gedetailleerde ontwerp ontwikkelden, wat werd doorgegeven aan onze specialisten in trappenbouw. De trap met twee verdiepingen vertoont interessante geometrische verschillen, zoals de manier waarop het bovenste uiteinde van de plint van hoek verandert om het plafond van de overloop te ontmoeten. En de manier waarop het vereenvoudigde raster van de metalen leuningen in art-decostijl op de overloop overgaat in parallelle lijnen op de trap, benadrukt hun ronding op prachtige wijze.

Er was nog een andere grote uitdaging. Ons eigen installatieteam werd door de klant gevraagd om de trappen in één stuk in de woning te brengen, en dat lukte door de trappen door een opening naar binnen te brengen met slechts een paar millimeter ruimte rondom de trap. We maakten en installeerden ook trappen en balustrades op een buitenterras.

Fotografie Buonq

Meer Projecten

The Set, Hudson Yards, New York [US]

Project bekijken

Residence, Laren [NL]

Project bekijken