The George, Amsterdam [NL]

EeStairs + DOK Architecten

In de trendy wijk Zuidas in Amsterdam voegt het 11 verdiepingen tellende George appartementenblok, ontworpen door DOK Architecten, een scheutje architectonische kleur en drama toe aan het tafereel – vooral in de manier waarop de decoratief gemetselde hoofdgevel oprijst in een zeer ongebruikelijke dubbele kromming. En die gewelfde ontwerpbenadering is al even duidelijk in de kenmerkende trappen in het gebouw.

De geometrie van deze trap-in-een-trap is ongebruikelijk: de ene trap gaat met een zachte curve naar beneden vanaf een bovenste overloop, de andere draait naar beneden vanaf een onderste overloop. Het was van cruciaal belang dat de lijnen van de met metaal beklede glazen balustrades van beide trappen perfect waren, en dit hing af van de vaardigheid van ons fabricage- en installatieteam.

Zoals de foto’s laten zien, is het resultaat even precies als het getekende ontwerp, zelfs bij de onderste trap, die asymmetrisch verloopt, bijna als een sierlijk ‘uitgerekte’ S. En we hebben de glazen balustrades op de balkons met evenveel zorg gemaakt en geïnstalleerd, zoals u kunt zien aan de precieze manier waarop de balkonbalustrade aansluit op het gebogen glas van de onderste trap.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Residence, Holten [NL]

Project bekijken

Residence, Rhenen [NL]

Project bekijken