Alliander Huis Bellevue, Arnhem [NL]

EeStairs + COARE Realisatie

Een van onze grotere projecten betrof de renovatie van het Arnhemse hoofdkantoor van de Alliander groep. De belangrijkste uitdagingen waren om de trappen en loopbruggen te produceren die zouden voldoen aan een ambitieuze milieunorm. De renovatie, ontworpen door Coare Architecture, omvatte namelijk het hergebruik van 95% van de materialen die werden teruggewonnen uit het oorspronkelijke gebouw.

We realiseerden dit door gerycyceld staal te gebruiken in de trappen en bruggen. De soffits hebben gemaakt van doorschijnend brandwerend doek in plaats van metaal of een ander materiaal. Het hout dat we gebruikten is afkomstig van gecertificeerde duurzame-bronnen. Het ontwerp van de trap is zeer bijzonder.
Op de begane grond start te trap als een brede podiumtrap en vervolgens stijgen er twee stalen trappen een verdieping verder waardoor je bij de loopbrug uitkomt.

De milieuverfijning van het project sluit aan bij de eigen milieunormen van EeStair: ons hoofdkantoor en fabriek was de eerste in Nederland die een BREEAM Outstanding-energiebesparingsclassificatie behaalde, naast onze ISO9001- en ISO14001-operationele normen.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Agora, Brabant [NL]

Project bekijken

McCann, London [GB]

Project bekijken