• Dune Road, Westhampton Beach, New York [US]

    Lees meer

Dune Road, Westhampton Beach, New York [US]

EeStairs + Bruce Nagel & Partners Architects

EeStairs maakte en installeerde twee trappen in dit luxe huis aan de oceaan op Westhampton Beach, New York. En een de trappen – het verbinden van de begane grond en de eerste verdieping – was een opmerkelijke uitdaging omdat de architecten, Bruce Nagel + Partners, een ontwerp maakten dat elegant was verdraaid

Als gevolg hiervan hebben de trappen een sterke visuele flow, en het belangrijkste in het ontwerp is dat onnodige details weg zijn gelaten en nu de puur sensuele kwaliteit van de trap naar voren komt. EeStairs werkte nauw samen met betrokken partijen, assisteerde bij de ontwikkeling van het ontwerp en produceerde gedetailleerde architectonische tekeningen en goedgekeurde constructietekeningen.

Vanwege de geometrie van de trappen was een nauwkeurige installatie cruciaal. Beide trappen hebben een subtiel gedraaide S-vormige plan – de onderste trap met een stalen balustrade op volledige hoogte en gesloten risers, de bovenste trap met een witte stalen basis stringer, rift-quartered wit eiken loopvlak fineer, en gebogen glazen balustrade secties geleverd door Westhampton. Het ontwerp van de trap zorgde voor nog een opmerkelijke geometrische verrassing: samen creëren de twee trapdelen een helix-effect.

Meer Projecten

Brooklyn, New York [US]

Project bekijken

Little C, Rotterdam [NL]

Project bekijken