Het Veld, Leersum [NL]

Deze trappen, in een privéwoning in Nederland, zijn misschien niet architecturaal dramatisch, maar we zijn er trots op ze te vermelden omdat ze een goed voorbeeld zijn van onze can-do houding – en ons vermogen om te innoveren.

De uitdaging was om een secundaire trap aan de achterkant te ontwerpen en te installeren die geen stootborden of trapbomen had en ingeklemd zat tussen twee muren die vrij dicht bij elkaar stonden. Zoals je kunt zien, zorgt het ontbreken van stootborden voor licht door de treden, wat belangrijk was omdat deze trap leidt naar een lagere trap naar de kelder die eiken trapbomen en stootborden heeft.

De hamvraag was dus: hoe konden we treden ontwerpen en installeren zonder stootborden of trapbomen die structureel veilig waren? Onze oplossing was om zigzag gelamineerde houten steunen te maken die gedeeltelijk verzonken in de muren konden worden bevestigd. De eiken treden werden vervolgens op de horizontale bovenvlakken van de zigzagbanden gelijmd en zo werden twee dingen bereikt: een trap met strakke lijnen en minimale visuele sporen van structurele ondersteuning.

Meer Projecten

Residence, Laren [NL]

Project bekijken

Cleveland Square – London [GB]

Project bekijken