• Pierre Plantée, Saint-Tropez [FR]

    Lees meer

Pierre Plantée, Saint-Tropez [FR]

EeStairs + Peter Mikic Interiors

Toen Peter Mikic, een toonaangevende interieurontwerper uit Londen, het interieur ontwierp voor het vakantievilla van een Britse ondernemer in St Tropez, zette hij de monolithische karakteristieke trappen letterlijk centraal. EeStairs was verantwoordelijk voor de gedetailleerde realisatie van dit gehele project, inclusief de op maat gemaakte trapverlichting en de visueel dramatische balkonbalustrade in glas en messing.

De twee spiraalvormige trappen die EeStairs heeft gemaakt en geïnstalleerd, zijn het eerste wat u ziet als u door de voordeur loopt – en elk deel van de trap lijkt te gloeien met zacht licht. Het perfect gladde trap plafond en de tweelaagse balustrade zijn bedekt met marmer en gepolijst gips – de laatste is een prachtige oppervlaktebehandeling die voor het eerst werd gebruikt in het oude Rome.

Het pleisterwerk was buitengewoon uitdagend: onze vakmensen brachten verschillende lagen gepolijste pleister aan op Fermacell en secties van nauwkeurig gebogen multiplex en bevestigden ze vervolgens naadloos op de balustrades ter plaatse. Het zeer sensuele effect wordt versterkt door de binnenbalustrades, treden en stootborden te bedekken met lasergesneden delen van Italiaans marmer.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Starre Residence, Barneveld [NL]

Project bekijken

Residence, Den Haag [NL]

Project bekijken