• Little C, Rotterdam [NL]

    Lees meer

Little C, Rotterdam [NL]

EeStairs + FW55 + Tank Interior Design & Branding

Little Coolhaven, ook bekend als Little C, is een van de meest trendy woon-werk wijken in Rotterdam, en de interieurs hier hebben vaak een industrieel chique designstijl. We waren dan ook niet verbaasd toen we het voorstel van Tank Interior Design voor een trap in een van de appartementen zagen.

Er zijn slechts twee materialen zichtbaar – grote blokken teruggewonnen, geschuurd eikenhout voor de treden en het onderste bordes, en staaldraadhangers voor de uiteinden van de treden aan de buitenkant. En de treden hadden verschillende diktes en breedtes – een hoogst ongebruikelijke configuratie die volledige precisie vereiste in de posities van de hangers en de binnenste steunen van de treden.

Om het visuele drama te verhogen, was het van cruciaal belang om de structurele elementen te verbergen, zodat het leek alsof de treden bijna in de lucht zweefden. Dit hebben we bereikt door een stalen cassette in de muur te plaatsen, verborgen door stucwerk, die één uiteinde van de treden vasthield; en de draden die de andere uiteinden vasthielden, werden opgehangen aan een verborgen rail in het plafond. EeStairs leverde en monteerde ook de onzichtbaar bevestigde glazen balkonbalustrade en een groot stalen binnenraam met bronzen afwerking.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Dune Road, Westhampton Beach, New York [US]

Project bekijken

Residence, Nieuwveen [NL]

Project bekijken