• Plus Ultra, Leiden [NL]

    Lees meer

Plus Ultra, Leiden [NL]

EeStairs + Architectenbureau cepezed b.v.

De architecten van cepezed staan bekend om hun ontwerpen in een zuiver modernistische stijl, vooral wanneer ze werken met glas en staal. Het sleutelwoord is ‘helderheid’, zoals te zien is in de structurele en architectonische details van het hoofdkantoor voor life sciences in Leiden, Nederland.

cepezed vroeg ons om vier trappen te leveren – waarvan er drie zigzaggen tussen de niveaus van het atrium. De belangrijkste eis was dat deze stalen trappen geen zichtbare bouten of andere bevestigingsdetails zouden hebben. Daarom hebben we elke trap gemaakt in grote, eenvoudig te monteren secties en vervolgens met een kraan in het atrium geplaatst vanaf het dak. Onze glazen balkonbalustrades dragen bij aan de architectonische helderheid.

De architecten wilden ook vluchttrappen met treden die zeer stil zijn om op te lopen. Onze NextGen™ trappen waren ideaal: de slanke, door EeStairs ontworpen aluminium-treden zijn stil vanwege hun ingebouwde geluiddempende kernen. Een ander voordeel van NextGen™ is dat het een modulair systeem is en zeer snel kan worden geïnstalleerd.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

SIG Benelux, Waalwijk [NL]

Project bekijken

LV7 Bentinck, Den Haag [NL]

Project bekijken