Residence, Flanders [BE]

EeStairs + SAOTA + TKI / Pieter Laureys Interieur Design

Het ontwerp van de belangrijkste wenteltrap in dit huis in Vlaanderen, België, heeft dezelfde modernistische heldere vorm en transparantie als de strakke architectuur van het huis. Heel bijzonder was dat het de huiseigenaar was die de eerste 3D trapvisualisatie maakte, waarna ons technisch team deze visie verfijnde en het uiteindelijke gedetailleerde ontwerp produceerde.

De drie belangrijkste elementen zijn de stalen trapbomen en EeSoffit™, houten treden en stootborden, en de structurele glazen balustrades, die TransParency™ van EeStairs zijn, gehard glas dat geen balusters, staanders of zichtbare voetrails nodig heeft – zelfs als het gebogen is. Transparency™ is perfect transparant, met een gestroomlijnde look die het iconische 1930s Moderne design waardig is.

Een belangrijke uitdaging was het leveren van een perfect gladde EeSoffit™ en om de rest van het huis tegen stof te beschermen, heeft ons installatieteam de trap afgedekt terwijl het oppervlak van de soffit werd afgewerkt. In een ander deel van het project ontwikkelden en monteerden we een op maat gemaakt borstweringklemprofiel met poedercoating dat de gekartelde randlijn van de betonnen treden volgt.

Fotografie Hans Morren

Meer Projecten

Fairview Residence, Ontario [CA]

Project bekijken

House in the Park, Ontario [CA]

Project bekijken